În încercarea de a le aduce un zâmbet pe chip, un grup de eleve de la Grupul Şcolar „Constantin Brâncuşi” din Sfântu Gheorghe le vor vizita astăzi pe doamnele care trăiesc la Căminul “Zathureczky Berta”.

Patru fete din clasa a XI-a F – „Coafor-frizeri” de la Grupul Şcolar „Constantin Brâncuşi”, însoţite de profesoara Constanţa Munteanu, maistru- instructor, vor petrece astăzi câteva ore în compania doamnelor care trăiesc la Căminul “Zathureczky Berta”, din dorinţa de a le face acestora o bucurie. Drept cadou de 8 Martie, elevele se vor ocupa de coafura pensionarelor.

Acţiunea se desfăşoară în baza unui parteneriat semnat recent între Grupul Şcolar „Constantin Brâncuşi” din Sfântu Gheorghe şi Căminul „Zathureczky Berta” din oraş.

Mai multe, în legătură cu acest subiect, ne-a spus directoarea Grupului Şcolar, doamna Rodica Pârvan: „În vara acestui an, o parte dintre persoanele internate la Cămin au fost cazate la noi. Astfel, am putut să ne cunoaştem şi am ajuns la concluzia că merită să facem un parteneriat, având servicii potrivite pentru o astfel de colaborare, prin specialitatea frizer-coafor, manichiură, pedichiură şi cosmetică. Şi atunci, profitând de faptul că am semnat parteneriatul pe la jumătatea lunii februarie a.c.,  şi că se apropia 1 şi 8 Martie, ne-am deplasat deja de mai multe ori, cu grupe de eleve, care au executat lucrări de coafură şi de frizerie de bărbaţi şi de femei, de manichiură şi masaje cosmetice (…) Oricum, partea care primează este nu atât cea de servicii, cât aceea de a dărui afectivitate acestor persoane”, a explicat directoarea şcolii.

Acţiuni şi pe viitor

Astfel de acţiuni s-ar putea desfăşura şi în viitor, deoarece, se pare că întâlnirile au fost o reuşită: „Locatarii Căminului au fost foarte încântaţi de ideea acestui parteneriat (…) O să le rezervăm ziua de joi, când avem program de activităţi practice cu fetele de la frizerie, şi, probabil că vom găsi, tot aşa, o zi şi pentru cosmetică”, ne-a explicat doamna Rodica Pârvan.

„În plus, parteneriatul nu se va limita doar la aceste acţiuni: „Mai intenţionăm să facem şi nişte echipe de voluntari, care să îi viziteze pe locatarii căminului, să îi  întrebe dacă au nevoie de ceva, să îi scoată la o plimbare în parc, să le facă, eventual,  cumpărături etc. Dânşii au condiţii foarte bune acolo (…) Au nevoie doar de comunicare interumană şi de afecţiune, şi nicidecum de un suport de altă natură. Noi suntem foarte încântaţi de acest parteneriat şi credem în durabilitatea lui, mai ales că am găsit şi în doamna directoare Klarik Maria o colaboratoare deosebit de amabilă şi de bineintenţionată”, a încheiat interlocutoarea noastră.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail