O delegaţie a Federaţiei Crescătorilor de Taurine din Transilvania a participat marţi, 6 martie, la o întâlnire cu ministrul agriculturii, Stelian Fuia. La întrevederea desfăşurată la Ministerul Agriculturii, fermierii covăsneni au fost reprezentaţi de Otvos Mozes, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Bovine din judeţul Covasna.

Stelian Fuia

Acesta a precizat că cei prezenţi la Bucureşti au primit asigurări din partea  ministrului cu privire la faptul că, în acest an, sectorului zootehnic îi va fi alocată o sumă mai mare decât cea de anul trecut, respective 210 milioane euro, care va  ajunge la gospodari sub forma subvenţiilor. Totodată, delegaţia a cerut ministrului agriculturii ca subvenţia acordată pe suprafaţa de teren să fie de 172 euro/hectar.

Cu această ocazie, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Bovine din judeţul Covasna a adresat o invitaţie  ministrului Fuia, de a participa la întrunirea crescătorilor de vaci din judeţul nostru, care va avea loc pe data de 21 martie, în localitatea Turia. Acesta a acceptat invitaţia lui  Otvos Mozes, şi a promis  că va fi prezent la întâlnire, dar nu singur, ci însoţit de mai multe oficialităţi de rang înalt din domeniul agriculturii, printre care şi secretarul de stat Tanczos Barna. (M.G.)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail