În cursul zilei de marţi,  la ora 11:38, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Mihai Viteazul” al judeţului Covasna a fost anunţat, prin sistemul 112, despre faptul că este necesară intervenţia pompierilor pentru deblocarea uşii unui apartament situat pe Aleea Căminului din Sfântu Gheorghe.

Un echipaj de prim ajutor și descarcerare din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sfântu Gheorghe s-a deplasat la fața locului. Pompierii militari au intrat în balconul situat la etajul al III-lea, cu ajutorul scării culisabile, şi au pătruns în apartament, deschizând uşa locuinţei din interior.

Din nefericire, în incinta apartamentului se afla o persoană de sex feminin,  în vârstă de 62 de ani, decedată.

Din nou coşul de fum…

Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna a fost anunţat, marţi,  despre izbucnirea unui incendiu la acoperişul unei case din comuna Chichiş.

La faţa locului s-au deplasat două echipaje ale Detaşamentului de Pompieri Sfântu Gheorghe împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Chichiş, ce au intervenit pentru localizarea şi lichidarea incendiului.

Intervenţia promptă a pompierilor militari şi voluntari a dus la înlăturarea pericolului de propagare a incendiului la întreaga casă de locuit.

În urma incendiului, a cărui cauză probabilă o reprezintă efectul termic cauzat de un coş de fum amplasat necorespunzător faţă de materialele combustibile, au ars aproximativ 50 de mp din acoperişul locuinţei confecţionat din lemn cu învelitoare din ţiglă bituminoasă.

(ISU Covasna)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail