Consiliul județean pentru protecția mediului, format din liceeni și studenți, de la profilul protecția mediului, au demarat un program vizând reamenajarea unui spațiu dintre câteva blocuri din municipiu.

În cadrul programului, pe care tinerii l-au numit „Ideal Creativ”, au fost colectate idei și propuneri privind valorificarea unui spațiu verde de pe strada Lăcrămioarei, din Sfântu Gheorghe, iar pe baza acestora, membrii Consiliului pentru protecția mediului vor realiza un proiect de reamenajare, pe care îl vor transmite locuitorilor acelei zone și, apoi, Primăriei municipiului.

„Am lansat un nou program – <<Ideal Creativ>>- în cadrul căruia am selectat idei privind valorificarea unei zone de pe strada Lăcrămioarei, dintre blocuri, care nu mai este folosită. Acolo era cândva un loc de joacă pentru copii, dar acum, spațiul este nefolosit. Am lansat un anunț  și în mediul online, cu privire la noul nostru program, și am primit și foarte multe propuneri. Un comitet din cadrul consiliului nostru, a ales cinci dintre ideile primite – acestea vizând, spre exemplu, realizarea unui spațiu de joacă pentru copii, amenajarea unui teren de fotbal și a unui parc. Acum creionăm un buget în vederea reamenajării spațiului, pe baza propunerilor primite, apoi, toate aceste date vor fi adunate într-un dosar pe care îl vom transmite Primăriei Municipiului”, a declarat, pentru „Mesagerul de Covasna”.

„Consiliul județean pentru protecția mediului” a fost înființat la finele anului trecut, de un grup de elevi de la Liceul „Puskas Tivadar” din Sfântu Gheorghe. Tinerii studiază la clase de protecția mediului și și-au propus, astfel, conștientizarea tinerilor de vârsta lor și a populației județului, în general,  asupra importanței protecției mediului.

„Scopul Consiliului constă în protejarea mediului, discutarea și soluționarea problemelor actuale ale mediului înconjurător, prin realizarea de campanii, organizarea de programe de dezvoltare a membrilor noștri, prin legături cu organizații non-guvernamentale, dar și cu instituții şi cu elevii și studenţii județ și din alte județe. Ne propunem să derulăm campanii de conștientizare a publicului cu privire la importanța protecției mediului, stabilirea unor măsuri pentru rezolvarea problemelor actuale din această sferă. Să acționăm ÎMPREUNĂ PENTRU UN MEDIU MAI CURAT.”- a spus Balázs Dániel.

În acest an, Consiliul a lansat și programul „Map make”, aflat în derulare, și care vizează monitorizarea situației actuale privind poluarea din orașul Sfântu Gheorghe și realizarea unei hărți a poluării, în vederea intervențiilor în acest sens.

În prezent, din Consiliu fac parte câteva zeci de elevi, dar și studenți de la Extensia Universitară „Babeș- Bolyai” Sfântu Gheorghe.

Detalii despre activitatea Consiliului pot fi aflate accesând site-ul acestuia, http://consiliul-protectia-mediului-jud-covasna.webnode.ro/.

Ana Ciorici Costache

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail