Peste 87% dintre români se consideră patrioţi, iar peste 88% cred că România nu face destul pentru a-şi apăra valorile şi identitatea Naţională, conform unui sondaj realizat de CURS.

„Patriotismul este o valoare de bază a cetăţenilor României în anul celebrării a 100 de ani de la Marea Unire: peste 87 la sută dintre români se consideră patrioţi. Mai mult decât atât, în acest an important peste 88 la sută dintre români consideră că România nu face suficient pentru a-şi apăra valorile şi identitatea naţională”, se menţionează într-un comunicat al Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României.

De asemenea, conform sondajului, după 3 ani şi jumătate de funcţionare, CNMR beneficiază de un grad de încredere ridicat din partea populaţiei: peste 70 la sută dintre românii care au auzit de CNMR au declarat că au încredere în această organizaţie.

Totodată, nevoia de reprezentare civică reiese dintr-un alt rezultat al sondajului, conform căruia peste 80 la sută consideră foarte importantă existenţa unei structuri formate din personalităţi aparţinând sindicatelor, patronatelor, mediului de afaceri şi cultural în negocierea cu Preşedintele, Guvernul şi Parlamentul României şi monitorizarea activităţii acestora.

„Aceste rezultate sunt extrem de importante într-o societate evident dezbinată în cel de-al 100-lea an al Marii Uniri. Recunoaşterea CNMR şi încrederea ridicată acordată după aproape 4 ani de activitate ne obligă să rămânem apolitici şi să luptăm cu toate armele pentru temele cu adevărat importante pentru cetăţeni: dezvoltarea economică, absorbţia fondurilor structurale, educaţie, sănătate, securitate naţională, dar mai ales pentru apărarea valorilor naţionale şi reconstruirea spiritului naţional românesc prin redarea românilor a încrederii şi demnităţii în raport cu oricine. Totodată, vom lupta şi contra abuzurilor de orice fel ce stau în calea bunăstării românilor şi vom face totul pentru a nu le dezamăgi încrederea!”, a declarat Alexandru Cumpănaşu, preşedintele CNMR.

AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail