Aproximativ 100 de copii din Sfântu Gheorghe au participat, timp de două săptămâni, la o mulțime de activități, care mai de care mai interesante, în cadrul programului – pilot de tip „After School („Școală după școală)”, organizat de Palatul Copiilor.

Programul a debutat în data de 18 iunie (a.c.) și s-a încheiat vineri, 29 iunie (a.c.), reunind aproape 100 de copii din oraș și oferind oportunități de învățare și de consolidare a competențelor, îmbunătățire a diverse abilități, prin activități educative și recreative.

În program s-au implicat mai mulți profesori care au susținut, printre altele, Atelierul fanteziei – atelier de creație, activități sportive – tenis de masă, ateliere de educație rutieră, karting, cursuri de dans modern, dans popular, aeromodelism. În plus, a fost derulată o competiție de tipul „Căutare de comori” dar și o mică excursie.

„Am primit reacții foarte pozitive cu privire la acest proiect! Copiii s-au simțit foarte bine! 90% dintre participanți  au fost din rândul celor care nu au mai fost înscriși la activități la Palate și cluburi ale copiilor. Colegii mei au fost foarte, foarte implicați în derularea acestui program; am avut foarte multe activități, și, practic, am încercat ca în fiecare zi să facem altceva – am avut Atelierul Fanteziei, aeromodelism, karting, am mers la ștrand, am mers în excursie-  pentru ca micuții să nu se plictisească. Au participat 100 de copii, cu tot cu voluntari. Nu ne-am așteptat să fie atât de mulți înscriși în acest program, și  ne bucurăm că a avut atât de mare căutare. Mulțumim, pe această cale, părinților, că au avut încredere în noi! (…)” – a declarat, vineri, pentru „Mesagerul de Covasna”, directorul Palatului Copiilor Sfântu Gheorghe, prof. Kerekes Jeno.

Acesta a precizat că dorește își dorește ca programul să continue, anul viitor, atunci când se intenționează ca, printr-un proiect, să se atragă fonduri pentru a asigura și o masă caldă copiilor și pentru ca programul să se deruleze într-un interval orar extins. Acesta a opinat că activităților extrașcolare ar trebui să li se acorde o mai mare importanță:

„Ne dorim ca acest program să continue. Dorim să realizăm un proiect prin care să atragem fonduri în acest sens. Noi avem deschidere pentru continuarea acestui proiect, dar urmează să vedem cum va fi primit. Părerea mea este că activitățile extrașcolare, din păcate, la nivel național, nu beneficiază de foarte mare importanță, deci nu se pune prea mare accent pe acestea, deși, în urma acestor activități, copiii au mai multă satisfacție și cred că aceste activități oferă prilejul copiilor de a-și dezvolta competențele mult mai mult. (…) Ne dorim ca, pe viitor, să implicăm și mai mulți colegi, pentru ca activitățile să fie și mai variate. Mi-a plăcut foarte mult că nu i-am văzut pe copii plictisindu-se. Aici, fiecare copil și-a găsit locul și rolul. (…)”-  a spus directorul Kerekes Jeno.

Copiii au avut ocazia de a lucra și în echipă și chiar în echipe mixte (româno-maghiare) și de a-și face noi prieteni.

Mihăiță, un copil în vârstă de nouă ani, din Sfântu Gheorghe, este unul dintre participanții la programul de tip „Atfer school” lansat de Palatul Copiilor. I-au plăcut mult activitățile în care a fost implicat și își dorește să fie înscris în program și la anul.

„Ne-am jucat, am făcut karting. Am câștigat la jocul <<Moara>>; am fost și la ștrand și în excursie. La anul vreau să particip, din nou. Mi-am făcut prieteni noi.”- a spus Mihăiță.

Ana Ciorici Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail