În cursul zilei de ieri, primăria municipiului Sfântu Gheorghe a primit vizita lui Nagy Istvan, primarul oraşului Mosonmagyarovar din Ungaria. Vizita a avut ca principal obiectiv definitivarea demersurilor pentru semnarea acordului de înfrăţire dintre cele două oraşe.

În cadrul conferinţei de presă de ieri, primarul oraşului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat că există mari speranţe ca protocolul de înfrăţire dintre ele două oraşe să fie semnat în curând.

Antal Arpad

Edilul ne-a spus că, în baza acordurilor de colaborare, autorităţile celor două administraţii publice locale vor avea posibilitatea să beneficieze de schimburi  de informaţii şi experienţă în domenii precum administraţie publică locală, educaţie, cultură, comerţ, industrie, agricultură, protecţia mediului, medicină, turism, sport şi altele.

„Dorim să legăm parteneriate în toate domeniile, mai ales în ceea ce priveşte sfera de afaceri, instituţiile culturale, educaţie. Eu cred că va fi  un parteneriat activ, din care ambele localităţi şi cetăţenii din cele două oraşe vor avea de câştigat. Între Sfântu  Gheorghe şi  această localitatea ungară există  foarte multe asemănări, mai ales în ceea ce priveşte  problemele pe care le avem, ceea ce constituie un plus în dezvolatrea unei colaborări fructuase cu oraşul Mosonmagyarovar“, a conchis primarul.

Anna-Maria Chiţu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail