850 de persoane au anunțat participarea la acțiunea ciclistă „Pedalează pentru un scop bun” organizată astăzi, la Târgu Secuiesc, de către Fundația Comunitară Covasna (HKA).

Lansată cu ani în urmă, manifestarea „Pedalează pentru un scop bun” urmărește, printre altele, atragerea de fonduri, prin ciclism, pentru implementarea unor proiecte şi inițiative comunitare, și implicarea membrilor comunității în susținerea acestora.

La ediția actuală au anunțat participarea  850 de participanți, numărul fiind cel mai mare de până acum, a declarat ieri, directorul executive al Fundației Comunitare Covasna, Bereczki Kinga.

„Până în momentul de față, sunt 850 de persoane înscrise. Cred că este un record în acest an. Vom vedea cum va fi și vremea (…). Majoritatea celor înscriși sunt de la fabrici, de la Zarah Moden, New Fashion, Secuiana… Zarah Moden și New Fashion vor participa cu în jur de 600 de persoane, Secuiana, cu 100 de persoane; și Nexxon s-a mobilizat foarte frumos și s-a înscris cu 70 de persoane; ADI SMID, o altă firmă, a anunțat participarea…sunt 850 de persoane înscrise, în total, deocamdată, și încă nu avem înscrieri individuale, dar acestea se pot realiza și la fața locului.”- a spus Bereczki Kinga.

Evenimentul va debuta astăzi, de lângă stadionul din Târgu Secuiesc. De la ora 16.00, până la ora 17.00 se fac înscrierile, iar acțiunea în sine începe de la ora 17.00 și durează până la ora 20.00.

„Vor fi trei ore de pedalare pentru scopurile propuse. Este important ca persoanele care se înscriu să aducă cel puțin un susținător, pentru că acțiunea este și una de strângere de fonduri, nu doar una sportivă, o strângere de fonduri prin ciclism. La ora 21.00 vor fi prezentare rezultatele.” –a spus Bereczki Kinga.

Ediția de astăzi este cea de-a patra organizată la Târgu Secuiesc. În vederea organizării acesteia, Fundația Comunitară Covasna a strâns sugestii de la localnici, cu privire la destinația fondurilor ce se vor strânge în cadrul acțiunii, iar cele mai multe sugestii au vizat alocarea de bani pentru ajutarea lui Kristóf, elev în clasa a II-a, din localitate, cu probleme de sănătate, a amintit directorul executiv al Fundației Comunitare Covasna, Bereczki Kinga.

Aceasta a precizat că 60% din totalul contribuțiilor financiare din cadrul acțiunii vor fi direcționate către acest caz umanitar, în vreme ce 40% din suma totală acumulată va fi utilizată pentru achiziționarea unui set constând în echipament pentru reparația de biciclete și pompă de biciclete, set ce va fi amplasat într-un spațiu public din Târgu Secuiesc. Dacă vor rămâne fonduri, se va monta un echipament într- un teren de joacă existent, care facilita folosirea terenului de către copii cu dizabilități.

„Am decis să formulăm scopurile acțiunii astfel încât să respectăm dorința oamenilor, dar și în așa fel încât evenimentul să și ofere ceva comunității și celor care se implică în acesta, care vin la acțiune.”- a declarat Bereczki Kinga.

Cei care doresc să susțină acțiunea prin donații, cât și cei care doresc să se alăture, pedalând sunt așteptați astăzi, la ora 16.00, lângă stadionul din Târgu Secuiesc. Fiecare tură făcută cu bicicleta va fi  recompensată cu bani de către sponsori.

„Prin această acțiune colectăm fonduri, pedalând pentru scopuri comunitare. Strângerea de fonduri, practic, constă în susținerea biciclistului. Se poate plăti pentru una, două, zece ture pe care biciclistul le parcurge, astfel că acțiunea presupune muncă de echipă: o persoană pedalează, alta sprijină acțiunea financiar. Cu acest proiect ne propunem să îi mobilizăm atât pe tineri, cât și pe adulți, oferind posibilitatea petrecerii timpului liber într-un mod sănătos și distractiv.” – au transmis reprezentanții Fundației Comunitare Covasna.

Acțiunea „Pedalează pentru un scop bun” a fost iniţiată la Sfântu Gheorghe, în anul 2011, de Fundaţia Comunitară Covasna, fondurile strânse de-a lungul edițiilor fiind utilizate pentru realizarea a diverse proiecte benefice pentru comunitate.

Fundația Comunitară Covasna (HKA) a fost înființată la inițiativa unor întreprinzători locali și reprezentanți ai unor organizații civile, din fonduri private, în scopul de a dezvolta comunitatea locală.

De la înființarea sa și până în prezent, Fundația a organizat şi alte proiecte și activități, Programul „Card comunitar”, programul de finanțare a unor excursii școlare – „Mai mult decât un loc pe hartă”, acțiunea de strângere de fonduri „Licitație civilă”, campania „Un copac pentru generația următoare”, numărându-se printre acestea.

Oana – Mihaela Costache

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail