În condiţiile în care, în ultima perioadă, tot mai multe spitale din ţară au rămas fără morfină, citostatice sau alte medicamente, bolnavii din judeţul Covasna nu au motive de îngrijorare, deoarece au asigurat  tratamentul, pentru încă o perioadă bună de timp.

Preşedintele Colegiului Farmaciştilor Covasna, Nagy Andras, a declarat ieri că în judeţul nostru nu sunt probleme în ceea ce priveşte asigurarea tratamentelor pentru bolnavii de cancer, dar nici pentru ceilalţi pacienţi care beneficiează de medicamentaţie gratuită conform programului naţional de sănătate.

Potrivit acestuia, guvernul a alocat bani, din fondul de rezervă, pentru achiziţionarea în regim de urgenţă a medicamentelor necesare tratamentului pacienţilor oncologici. „Am avut bani suficienţi pentru a achiziţiona tratamentele din programele naţionale de sănătate, astfel că în depozitul farmaciei noastre sunt stocuri”, a precizat Nagy Andras.

Referitor la sumele de bani alocate pentru tratamentele gratuite ale pacienţilor incluşi în programele naţionale de sănătate, medicul şef Toth Godri Erika, din cadrul Casei Judeţene de Asigurări pentru Sănătate, ne-a spus: „În luna ianuarie am primit 352.000 lei pentru programul de oncologie, în urma demersurilor pe care le-am fãcut pe lângă Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. În februarie, suma alocată pentru acest program a fost de 450.000 lei. La fel s-a întâmplat şi în cazul programului de tratament al persoanelor cu SIDA, pentru care în ianuarie am primit 310.000 lei, iar în februarie am obţinut 310.000 lei”.

Anna-Maria Chiţu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail