Drumul judeţean 121 A va intra luna viitoare în reabilitare, urmând să fie asfaltat pe un tronson de 22,5 kilometri cuprins între DN 13E – Boroşneu Mare – Boroşneu Mic – Valea Mare – Sărămaş – Întorsura Buzăului.

Potrivit contractului de execuţie încheiat vineri, la Valea Mare, între conducerea Consiliului Judeţean Covasna şi firmele care au câştigat licitaţia, termenul de finalizare a lucrărilor este de trei ani.

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, a declarat că investiţia se cifrează la 23,5 milioane de lei şi va fi finanţată de Guvern, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) şi bugetului judeţului.

Potrivit acestuia, licitaţia a fost câştigată de un consorţiu format din Societatea de Drumuri şi Poduri Covasna, aflată în subordinea Consiliului Judeţean, şi o firmă braşoveană, care, pornind dintr-un punct comun, vor lucra în direcţii diferite, spre cele două capete ale drumului.

Tamas Sandor a ţinut să evidenţieze că reabilitarea acestui drum va contribui la dezvoltarea microregiunii, precum şi la „relocarea” circulaţiei dinspre zona Buzaielor spre staţiunea Covasna şi municipiile Sfântu Gheorghe şi Târgu Secuiesc, care până acum se făcea parţial prin judeţul Braşov.

„Cu siguranţă acest drum va putea contribui la dezvoltarea economică şi turistică a zonei (…), dar cade în sarcina dumneavoastră, a primarilor, a întreprinzătorilor şi societăţii civile să staţi la o masă şi să vă gândiţi cum puteţi fructifica această posibilitate de dezvoltare (…), să vă gândiţi ce aţi vrea să se întâmple aici peste doi sau trei ani”, a mai spus preşedintele Consiliului Judeţean.

Primarul comunei Valea Mare, Gheorghe Avram a declarat că este un „moment istoric” pentru oamenii din această localitate, care de zeci de ani circulă pe un drum acoperit cu pământ şi piatră, şi şi-a exprimat speranţa că investitorii vor fi atraşi de zonă după finalizarea lucrărilor.

„Este o zonă mirifică (…), iar în momentul în care drumul acesta se va face şi va fi ca lumea sunt sigur că o să vină şi la noi investitori. (…) Avem deja un om de afaceri care a făcut o pârtie de schi cu nocturnă şi teleschi, precum şi un lac de pescuit pe vreo 7-8 hectare, iar acum vrea să construiască o pensiune şi un bazin de înot, deci să dezvolte zona de agrement. (…) În apropiere se află şi mănăstirea ortodoxă de la Valea Mare. (…) Noi sperăm ca semnarea contractului să fie într-un ceas bun”, a declarat, pentru AGERPRES, primarul Gheorghe Avram.

 

Oana Mălina Negrea/ AGERPRES

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail