Compania de salubritate SC.TEGA RT a lansat ieri, un sondaj online cu privire la amplasarea unor tomberoane selective în Sfântu Gheorghe, cu ocazia Zilelor orașului – 2019.
„În urma unei sugestii primite pe pagina noastră de Facebook, vă adresăm o întrebare cu privire la ediția din 2019 a evenimentului Zilele Sfântu Gheorghe. Astfel, considerați că este util și binevenit ca anul viitor să amplasăm tomberoane selective? a) Da, trebuie să contribuim la protejarea mediului cu orice prilej. b) Nu, oricum nu ne ajută cu nimic, întrucât oamenilor nu le pasă și nu le vor folosi!” – au transmis reprezentanții TEGA, pe pagina creată pe rețeaua de socializare Facebook.
17 tomberoane, „dispărute”: „Deși întâmplarea nu ne bucură, sperăm că acestea vor fi totuși folosite cu scopul de a menține curățenia.”- spun reprezentanții TEGA.
Pentru ediția recent încheiată a Zilelor Sfântu Gheorghe, TEGA a amplasat 250 de tomberoane în municipiu. Dintre acestea, 17 au dispărut:
„În perioada desfășurării Zilelor Sfântu Gheorghe de anul acesta, au lucrat 10 colegi în timpul zilei și alți 50 în cursul nopții, pentru a menține curățenia în oraș. În total, s-au strâns 312 metri cubi de deșeuri, la care se adaugă și 150 de litri de ulei comestibil. Colegii noștri au amplasat în această perioadă 250 de tomberoane, din care 17 au dispărut. Deși întâmplarea nu ne bucură, sperăm că acestea vor fi totuși folosite cu scopul de a menține curățenia. ” – au transmis reprezentanții TEGA, prin intermediul paginii create pe rețeaua de socializare Facebook.
„Ar trebui să ne întrebăm de unde, cum ajunge gunoiul pe stradă, pentru că nu au fost niște nori din care a căzut acel gunoi…”
În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc ieri, pe tema „Zilele Sfântu Gheorghe 2018”, primarul orașului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád András, a declarat, printre altele, că:
„Au fost discuții în ceea ce privește gunoiul din oraș. Eu, în primul rând, consider că TEGA și-a făcut treaba și vreau să mulțumesc conducerii și angajaților TEGA, pentru că în fiecare dimineață orașul a fost curat. Au fost discuții că nu TEGA ar trebui să curețe, ci ar trebui să rezolvăm problema aceasta cu voluntarii. Eu cred că prima dată ar trebui să ne punem întrebarea de unde, cum ajunge gunoiul pe stradă, că nu au fost niște nori din care a căzut acest gunoi, ci noi, oamenii, am lăsat gunoiul acolo și poate ar trebui să avem și un pic de autocritică și să ne gândim de ce aruncăm gunoiul așa cum îl aruncăm. Într-adevăr, dacă cineva a ieșit la ora 2 în oraș și TEGA nu apucase să curețe, era un dezastru (…), dar m-am întrebat de ce aruncă oamenii așa gunoiul. Ar trebui să ne preocupe acest lucru și să ne punem întrebarea dacă nu ar trebui să avem și noi un pic mai multă grijă de orașul nostru….”
A consemnat Ana Ciorici Costache