Un centru cultural multifuncţional, care include o sală de spectacole şi cinema, a fost inaugurat, joi după-amiază, în staţiunea Covasna, în prezenţa ministrului Culturii, Kelemen Hunor.

Centrul a fost amenajat în clădirea fostului cinematograf „Victoria” din localitate, care a fost renovată şi modernizată de autorităţile locale. Potrivit primarului Lorincz Zsigmond, investiţia s-a ridicat la 400.000 de euro şi a fost realizată printr-un credit bancar angajat de Consiliul local. Acesta a menţionat că sala, care are o capacitate de 300 de locuri, va putea fi folosită atât pentru spectacole de teatru, concerte, cât şi pentru proiecţii de filme.

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a apreciat că „este o investiţie necesară şi serioasă2, menţionând că transferarea cinematografului din patrimoniul RADEF în cel al autorităţilor locale a fost condiţionată de păstrarea destinaţiei iniţiale.

Panglica tăiată la inaugurare a avut pe jumătate culorile drapelului României, roşu-galben-albastru, iar pe cealaltă jumătate, ale drapelului Ungariei, roşu-alb-verde.

Primarul Lorincz Zsigmond a declarat că este vorba despre un „gest care simbolizează buna convieţuire dintre românii şi maghiarii din zonă”. În staţiunea Covasna trăiesc 32% români şi 68% maghiari, a precizat primarul.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail