Spitalul „Paltinul”, din orașul Victoria, județul Brașov, oferă de douăzeci și patru de ani pacienților cu afecțiuni grave șansa la o recuperare eficientă, prin serviciile de calitate pe care le oferă.
Înființată la începutul anului 1994, Clinica privată „Paltinul” și-a propus să ofere pacienților săi o serie diversă de servicii de înaltă calitate, motiv pentru care s-a apelat de-a lungul timpului la diverși consilieri specialiști din Statele Unite și Canada. La ora actuală, clinica din Victoria beneficiază de serviciile unui personal format din aproximativ treizeci de cadre, de la medici specialiști, la asistenți medicali și informaticieni, precum și de aparatură specială, necesară unor proceduri specifice.
Secția de Recuperare Medicală pune la dispoziția pacienților o bază de recuperare dotată modern după standardele medicinei de recuperare, iar Secția de fizioterapie a Spitalului din Victoria este dotată cu aparatură medicală de ultimă generaţie din SUA, Coreea, Germania şi China.
„Investițiile le-am făcut pe parcurs – din 2012, până acum. Aparatura a intrat în activitate de acum 3 ani, când am încheiat contract cu Casa de Asigurări. În pavilion avem avem 84 de paturi, dar în final va ajunge la 150, iar partea de recuperare va avea în jur de 100 de paturi. În momentul de față avem în jur de 35-37 de pacienți permanent. Programările sunt făcute cam cu 6 luni înainte, dar se întâmplă să fie pacienți care să nu mai vină, pentru că nu e toată lumea ordonată în ceea ce privește programările, astfel avem tot timpul în jur de 10 paturi pe care le putem pune la dispoziție. Bolnavii cu probleme cronice își fac programări, iar Casa de Asigurări decontează de două ori pe an serviciile. Casa de Asigurări plătește o medie de 11,47 de zile pentru un pacient, dar se mai întâmplă ca unii pacienți să plece mai repede, din diferite motive. Astfel, se adună zile în care îi putem ține pe bolnavii care trebuie să stea mai mult. Costurile pentru o zi de spitalizare sunt de 250 de lei pe zi, pe partea de recuperare, care include și tratamentul medicamentos, care costă în medie cam 50 de lei pe zi. Pacienți vin din toată țara. (…) Partea bună este că avem echipamente destul de noi și specialiști în kinetoterapie, masoterapie. Pe partea de recuperare, este mai puțin importantă partea de medicație, cât este partea de lucru efectiv cu pacienții. De aceea trebuie să avem personal care să se ocupe de ei. Am ajuns să putem acorda, în medie pe zi cam trei ore și jumătate per pacient, numai muncă cu kinetoterapeutul, maseurul, specialiștii în recuperare. Avem și un psiholog clinician care se ocupă în special de persoanele care au probleme de adaptare la locul de muncă, cei care au avut probleme din cauza mobbing-ului (o formă de hărțuire în grup a unui angajat – n. red.), a hărțuirii la locul de muncă – aici îi putem echilibra și sunt ajutați să își recapete încrederea în ei și să lucreze în continuare eficient.” – a declarat, pentru „Mesagerul de Covasna”, managerului Clinicii „Paltinul”, doctorul Ioan-Petru Rotaru.
Astfel, cu un simplu bilet de trimitere de la medicii de familie, pacienții pot beneficia de tratament și îngrijire medicală pentru recuperare post-traumatică și post-imobilizare la pat, tratament, cazare și 3 mese pe zi. Baza de tratament este orientată pe partea de recuperare neuromotorie, psiho-socială și respiratorie și se adresează atât adulților, cât și copiilor.
Programul de recuperare include: kinetoterapie individuală sau de grup; masaj; electroterapie; hidrokinetoterapie. Consultațiile se pot efectua în urma prezentării biletului de trimitere emis de medicul de familie, ceea ce permite finalizarea unui program individualizat de recuperare medicală.
Cei interesați pot afla mai multe detalii legate de serviciile oferite, pe site-ul www.clinicapaltinul.ro, ori la numerele de telefon 0368 460 300 sau 0771 774 424.
Oana-Mihaela Costache