21 de proiecte au fost înscrise în competiția pentru participarea la Licitația Civilă organizată luna aceasta, în orașul Târgu Secuiesc, de către Fundația Comunitară Covasna (FCC), în parteneriat cu Fundația „Wegener Pro Sanitate”.
Licitația are ca scop atragerea de fonduri din sfera civilă pentru finanţarea unor proiecte comunitare și va fi organizată pe baza unei metodologii dezvoltate de o organizație din Marea Britanie.
Până în data de 28 februarie (a.c.), organizațiile nonguvernamentale din județ au avut ocazia să înscrie proiecte în competiția în vederea participării la licitație.
„Au fost depuse multe și variate proiecte pentru Licitația Civilă de la Târgu Secuiesc. În urma anunțului nostru, organizațiile civile s-au mobilizat și au fost înscrise 21 de proiecte. Sunt organizații chiar și din Sfântu Gheorghe. Anul trecut organizarea evenimentului în Sfântu Gheorghe nu a mai fost posibilă, din cauza numărului mic de aplicații primite. Secretul constă, deci, în: mulți participanți, mulți aplicanți, proiecte bune, beneficiul comunității.”- au transmis, ieri, reprezentanții Fundației Comunitare Covasna.
După centralizarea și evaluarea înscrierilor, dintre proiectele depuse, organizatorii vor alege trei, acestea urmând să fie prezentate în cadrul licitației ce va avea loc în data de 26 martie, de la ora 17.00, la sala „Vigadó” din Târgu Secuiesc.
Participarea la eveniment este deschisă tuturor membrilor comunităţii.
„În cadrul festivității, proiectele civile vor fi prezentate pe scurt, după care va avea loc licitația, oferirea donațiilor pentru sprijinirea lor. (…) Nu se poate licita sub 50 lei și nu există limită superioară; se poate licita în două runde.”- au transmis reprezentanții Fundației Comunitare Covasna.
Licitația de proiecte reprezintă un mecanism de strângere de fonduri dezvoltat de o organizație londoneză, care prin relaționarea directă a donatorului cu organizația beneficiară, prezintă o formă nouă și interesantă a filantropiei.
Fundația Comunitară Covasna (HKA) a fost înființată la inițiativa unor întreprinzători locali și reprezentanți ai unor organizații civile, din fonduri private, în scopul de a dezvolta comunitatea locală.
De-a lungul timpului, Fundația a organizat şi alte proiecte și activități, Programul „Card comunitar”, programul de finanțare a unor excursii școlare – „Mai mult decât un loc pe hartă”, acțiunea de strângere de fonduri „Pedalează pentru un scop bun”, campania „Un copac pentru generația următoare”, numărându-se printre acestea.
Informații suplimentare pot fi aflate accesând siteul Fundației Comunitare Covasna, www.hka.ro.
Oana – Mihaela Costache