Primăria Bodoc, care a rămas marţi fără căldură în urma defectării cazanului termic, şi-a reluat, miercuri, parţial activitatea în două încăperi încălzite cu reşouri electrice.
Primarul comunei, Fodor Istvan a declarat pentru AGERPRES că procedurile pentru achiziţionarea unui nou cazan vor dura aproape o lună, iar până la finalizarea acestora va împrumuta unul de la o firmă privată.
„Am deschis azi doar două birouri, în care am pus reşouri electrice, restul e închis. Nu puteam să nu deschidem pentru că vin oamenii din comună şi din satele învecinate, de la Zălan, Olteni, ca să plătească impozitele locale, plus că trebuie să eliberăm certificatele APIA. (…) O să luăm un cazan de la o firmă şi când terminăm cu birocraţia asta şi reuşim să cumpărăm unul nou, atunci o să îl dăm înapoi”, a declarat Fodor Istvan.
Marţi, după ce cazanul s-a defectat, primarul şi-a trimis subalternii acasă, a închis instituţia şi a postat pe uşa Primăriei un anunţ prin care informa cetăţenii cu privire la situaţia apărută.
Acesta a mai spus că nu poate rezolva problema „de la o zi la alta”, pentru că nu a prevăzut cazanul pe lista de investiţii.
„Nu am pus cazanul pe lista de investiţii, pentru că nu aveam de unde să ştiu că se va strica. Acum, ca să putem cumpăra trebuie să scoatem hotărâre de consiliu local, să primim aprobare de la Finanţe, apoi să punem pe SEAP, iar asta va dura cel puţin o lună. (…) Eu sunt primar de 28 de ani şi uite unde am ajuns, dacă noi, primarii, nu putem cumpăra din bugetul local un cazan atunci când avem nevoie? Unde e autonomia locală, dacă un primar care a fost ales de 2.800 de oameni nu poate să cumpere un cazan din banii adunaţi din impozitele oamenilor? Atunci pentru ce mai facem alegeri, la ce ne mai trebuie primar? (…) E o ruşine (…) şi mă întreb dacă guvernanţii care au lucrat în administraţia locală (…) nu văd ce se întâmplă!?”, a mai spus Fodor Istvan.
Oana Mălina Negrea/AGERPRES