torilor acesteia.

„Am profitat de răcirea vremii şi am repus în funcţiune tunurile de zăpadă. (…) Ieri după-amiază (luni – n.r.) am reuşit să redeschidem pârtia mică, iar condiţiile de schi sunt foarte bune, stratul de zăpadă măsoară peste 30 de centimetri, iar tunurile de zăpadă lucrează încontinuu. (…) Pârtia mare, care are 560 de metri lungime, va putea fi folosită doar dacă ne ajută şi vremea şi va ninge, pentru că nu e suficient să intervenim doar cu tunurile de zăpadă”, a declarat marţi, pentru AGERPRES, reprezentanta Sepsi Rekreativ, Igyarto Gabriella.

Pârtia mică de schi a mai fost deschisă pentru câteva zile în perioada Crăciunului, dar apoi a fost închisă ca urmare a încălzirii vremii. Aceasta măsoară 250 de metri lungime, are un grad de dificultate mediu şi este dotată cu schi lift, plase de protecţie şi sistem de iluminare.

Biletul de acces pe pârtie este de 4 lei, iar copiii sub 18 ani, persoanele peste 60 de ani şi cele cu dizabilităţi beneficiază de reducere. Gratuitate au copiii sub 1,30 metri, precum şi sportivii din loturile naţionale şi olimpice.

Abonamentele pot fi achiziţionate la preţuri cuprinse între 9 şi 150 de lei în funcţie de numărul de urcări cu ski-liftul (de la 4 la 120), iar societatea de transport local va asigura periodic curse dus-întors între Sfântu Gheorghe şi staţiunea Şugaş Băi.

Pârtia e deschisă de luni până joi între orele 15,00-20,00, vineri 15,00-21,00, iar sâmbătă şi duminică între 9,00 şi 21,00.

Igyarto Gabriella a precizat că sezonul trecut a fost foarte bun, pârtia fiind deschisă de la jumătatea lunii decembrie 2016 până aproape de finalul lunii februarie 2017, perioadă în care s-au vândut peste 8.000 de abonamente de schi.

Primăria Sfântu Gheorghe a investit în ultimii ani peste 6,6 milioane de lei din fonduri europene şi din bugetul local pentru modernizarea staţiunii Şugaş Băi. Din aceşti bani s-au realizat un teren de minigolf cu 18 piste, un teren de tenis, precum şi un teren pentru sporturi extreme, care cuprinde o rampă de racing pentru ciclişti, o plasă pentru căţărat, o trambulină pentru copii, un cablu de acrobaţie, un parc de aventură cu tiroliene şi un perete artificial de escaladă înalt de 12 metri.

De asemenea, au fost refăcute mofeta şi bazinul în aer liber, a fost reabilitată şi extinsă baza de tratament, care a fost dotată cu băi galvanice, aparate de kinetoterapie, electroterapie, masaj, hidromasaj şi saună, a fost amenajat un centru spa şi spaţii de agrement cu mese de tenis, aparate fitness şi diverse jocuri recreative.

Oana Mălina Negrea/ Agerpres

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail