Liderul Partidului Civic Maghiar (PCM) Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, susţine că anul 2012 reprezintă momentul în care regimul politic maghiar trebuie să se schimbe.

Şi asta datorită faptului că politica dusă de UDMR, de-a lungul timpului, a fost  una bazată doar pe  interese proprii şi, drept urmare, reprezentanţii Uniunii se fac vinovaţi pentru situaţia actuală a românilor şi a maghiarilor din ţară. În cadrul unei conferinţe de presă ţinută ieri, Kulcsar Terza Jozsef a subliniat faptul că UDMR este principalul răspunzător de situaţia actuală a maghiarimii, şi că acest partid duce o politică de trădare a minorităţii maghiare.

Kulcsar Terza Jozsef

“În situaţia de faţă, în opinia mea, românii şi maghiarii din România ar trebui să aibă dreptul de a decide  care sunt formaţiunile  politice care prezintă credibilitate şi care ar putea reprezenta interesele reale ale ţării”, a declarat preşedintele PCM Covasna.

Acesta speră ca la alegerile din acest an, anticipate sau la termen, voturile maghiarilor să nu se mai îndrepte către reprezentanţii Uniunii Democrate a Maghiarilor din România, ci să îi propulseze în Parlament pe cei de la PCM şi din Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania.

„UDMR ar trebui exclusă de la guvernare. În toţi aceşti ani nu am auzit nici măcar o vorbă din partea UDMR-ului despre crearea unei politici care să ducă la îmbunătăţirea nivelului de trai al minorităţii maghiare din Bazinul Carpatic. Ca urmare, politica aceasta dusă de UDMR trebuie  uitată. Poporul maghiar trebuie să se trezească, şi sper ca la alegerile viitoare, noi partea dreaptă, împreună cu Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT), formaţiunea europarlamentarului Laszlo Tokes, să putem reprezenta minoritatea maghiară din Ardeal. Vreau să se înţeleagă că noi nu vrem doar să câştigăm alegerile, noi vrem să reprezentăm minoritatea maghiară din Ardeal“, a  subliniat  Kulcsar Terza Jozsef.

În ceea ce priveşte desemnarea premierului Mihai Răzvan Ungureanu şi lista candidaţilor  nominalizaţi pentru funcţiile de ministri, preşedintele PCM Covasna este de părere  că susţinerea noului guvern de către reprezentanţii UDMR arată clar “politica trădătoare” pe care aceştia o duc.

“Este interesant faptul că premierul desemnat, Mihai Răzvan Ungureanu a fost şeful unui serviciu secret, şi este de mirare că preşedintele UDMR, Kelemen Hunor acceptă această chestiune. Kelemen Hunor urmăreşte să rămână cât mai mult posibil pe “scaunul de catifea”. Nici nu îl interesează situaţia maghiarilor şi face orice compromis numai să  rămână la conducere, cât de mult se poate. Ar fi putut lua atitudine şi să pună condiţii în favoarea maghiarilor pentru susţinerea noului guvern, dar se pare că îi este indiferent cine conduce ţara sau cine este în fruntea guvernului”, a conchis Kulcsar Terza Jozsef.

Anna-Maria Chiţu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail