În spaţiile de producţie ale fabricii de confecţii LRO (fosta Leineweber) Sfântu Gheorghe, peste aproximativ jumătate de an vor ieşi „pe bandă rulantă” volane pentru autoturisme, fabricate de producătorul suedez de componente auto – Autoliv.

În cursul zilei de ieri, la Primăria municipiului Sfântu Gheorghe a avut loc o conferinţă de presă la care a fost prezent Ionel Fierbinţeanu, managing director Autoliv România, la cărei sediu central este în Braşov. Acesta a precizat că, după negocieri care au început în luna septembrie a anului trecut, societatea pe care o conduce a achiziţionat de la SC LRO Sfântu Gheorghe atât clădirea cât şi terenul care au aparţinut fabricii de pantaloni.

Potrivit reprezentantului Autoliv, noua unitate de producţie va avea o suprafaţă de  37.000 de mp, şi totodată, aici se va construi şi o magazie de 1.700 de mp, unde va fi depozitată pielea necesară pentru fabricarea volanelor.

Ionel Fierbinţeanu

„În România am studiat 16 locaţii, din care cea mai avantajoasă am considerat că este Sfântu Gheorghe. În ultimii ani, judeţul Covasna a fost foarte puternic pe partea de producţie textilă, acesta fiind un  alt criteriu care m-a determinat să aleg această locaţie. Sincer vă spun, datorită calităţii  produselor textile, Covasna este văzută, în afara ţării, ca o zonă în care oamenii fac lucruri de calitate”.

Acesta a precizat că  anul acesta vor fi angajate 600 de persoane, însă angajările  vor  continua şi în anul 2013, când se doreşte să se ajungă la peste 1.000 de salariaţi.

„Am început, deja,  campania de recrutare, pentru că dorim să avem oameni până la înfiinţarea acestui sediu. Vă  asigur că în septembrie 2012 Autoliv Sfântu  Gheorghe o să aibă 600 de angajaţi, dar la fel de sigur vă spun că ceea ce firma are în plan să mute în acest oraş, înseamnă mult mai mult. De asemenea, trebuie să trimitem cât mai curând posibil angajaţi către Franţa, Tunisia, pentru şcolarizare. În acest proiect Autoliv va avea nevoie de muncitori cu experienţă în cusătorie, muncitori cu experienţă în industrie, specialişti în domeniul turnătoriei şi injectării, mecanici şi ingineri de proces, mentenanţă, calitate, logistică”, a spus directorul Autoliv.

Acesta a precizat că îşi doreşte ca printre viitori angajaţi să se numere şi foşti salariaţi ai fabricii de confecţii LRO, care îşi va reduce personalul, deoarece aceştia sunt oameni buni pregătiţi, serioşi, de care viitoarea unitate de producţie  are nevoie.

„Vrem oameni care să fie competitivi, inteligenţi, parteneri serioşi. Aici vrem să creăm o echipă unitară, care să contribuie la  viitorul societăţii. Nu vrem salariaţi care să vadă doar banii, noi vrem să facem câte un partener, din fiecare salariat. Credem în angajaţii noştri, deoarece  ei sunt parte  în îmbunătăţirea produselor noastre”, a declarat Ionel Fierbinţeanu.

Autoliv este prezentă în România din anul 1997 şi are 3.500 de angajaţi, în cele trei amplasamente: Braşov, Lugoj şi Timişoara. Societatea produce centuri de siguranţă, chingi pentru centuri de siguranţă, generatoare de gaz pentru airbag-uri, module de airbag, arcuri  pentru centuri de siguranţă şi perne pentru airbag-uri. Producătorii  suedezi mai deţin şi două centre de dezvoltare, unul la Braşov şi unul la Timişoara, unde se testează centuri de siguranţă şi sisteme electronice de siguranţă.

Anna-Maria Chiţu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail