Conducerea Consiliului Judeţean Covasna, care a dat publicităţii lista salariilor majorate în baza Legii 153/2017, afirmă că niciun angajat din cadrul aparatului propriu de specialitate nu câştigă, în prezent, mai puţin de 2.000 de lei net pe lună.
Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, a declarat că salariile din administraţia judeţeană au devenit „corecte şi atractive”.
„Consider că acum salariile în instituţiile publice, şi mă refer în principal la Consiliul Judeţean, sunt corecte şi atractive. Dacă timp de 25 de ani aproape s-a golit de specialişti sfera publică, pentru că erau salarii mizerabile, acum urmează, sper eu, o deschidere din partea instituţiilor şi un mai mare interes faţă de funcţiile publice care, acum, sunt remunerate corect (…) Un tânăr inginer care a terminat facultatea şi vrea să se angajeze poate să pornească de la un salariu de 3000 de lei noi. Deja am văzut, cu bucurie, interes. Am publicat mai multe posturi vacante şi am constatat un interes din partea specialiştilor, ceea ce înseamnă că mergem într-o direcţie bună. Nu se poate rezolva în câteva luni ce s-a stricat în 20-25 de ani, dar trendul este pozitiv şi asta mă bucură. La noi, cel mai mic salariu este de 2.000 de lei net, fără facultate, deci cu studii medii, dar cei care au terminat o facultate pot începe o carieră în administraţia publică deja cu un salariu de 3.000 de lei net’, a declarat, pentru AGERPRES, Tamas Sandor.
Potrivit listei date publicităţii de Consiliul Judeţean, cel mai mult încasează preşedintele instituţiei, care are o indemnizaţie lunară de 13.050 lei brut, respectiv cei doi vicepreşedinţi, cu 11.600 de lei brut.
Directorii şi şefii de serviciu au salarii de bază cuprinse între 7.000 şi peste 10.000 de lei brut, consilierii, inspectorii şi referenţii cu studii superioare între 3.000 şi peste 5.000 de lei brut, în timp ce postul de casier cu studii medii e remunerat cu 3.070 de lei brut, îngrijitor cu studii medii de la 2.784, şofer 2.925 lei, iar muncitor calificat 2.835 lei brut, se mai arată în documentul citat.
Oana Mălina Negrea/AGERPRES