În cursul zilei de luni, poliţiştii de la formaţiunea Poliţiei Rutiere Baraolt au fost sesizaţi telefonic despre faptul că pe D.J. 131, pe raza localităţii Aita-Mare, s-a produs un accident rutier soldat cu victime.

În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi în urma primelor verificări au constatat  că un bărbat de 74 ani din Aita Mare, în calitate de pieton, s-a angajat în traversarea părţii carosabile prin loc nepermis şi fără să se asigure, fiind lovit de un autoturism condus regulamentar de către M. Janos, de 20 ani, domiciliat în localitatea comuna Băţani. Din accident a rezultat rănirea uşoară a pietonului imprudent.

Atât pietonul cât şi conducătorul autoturismului au fost testaţi cu aparatul alcool-test, rezultatul fiind negativ.

Aceştia au fost conduşi la Spitalul Orăşenesc Baraolt, unde li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Având în vedere avertizările meteo care în continuare sunt în vigoare pentru mare parte din teritoriul ţării, poliţiştii recomandă insistent:

Nu porniţi la drum decât dacă deplasarea este absolut necesară!

Înainte să plecaţi la drum verificaţi presiunea anvelopelor de iarnă şi starea tehnică a autovehiculului! Este recomandabil să aveţi în autoturism lanţuri de zăpadă, nisip şi o lopată.

Pe cât posibil, încercaţi să porniţi la drum cu rezervorul plin!

Să aveţi în maşină îmbrăcăminte de iarnă, pături şi băuturi calde!

Încărcaţi telefoanele mobile şi să păstraţi încărcătorul în maşină!

Din cauza fenomenelor meteo amintite, este posibil ca unele sectoare de drum să fie închise circulaţiei publice. Respectaţi semnalizările rutiere instituite în acele zone şi indicaţiile poliţiştilor! Nu vă aventuraţi dincolo de aceste semnalizări, vă puteţi expune la situaţii grave!

Informaţi-vă din timp asupra stării drumurilor! Ascultaţi buletinele de ştiri şi consultaţi site-ul www.cnadnr.ro!

Poliţiştii vă urează o zi în siguranţă, fără evenimente rutiere!

(IPJ Covasna)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail