Coșul este plin de bilete necâștigătoare și pariorii invocă de fiecare dată aceleași motive, în special ghinionul, când totul se leagă de câteva erori masive, repetate cu poftă, pe care tu le poți evita pentru a le arăta ”cum se face”.
Pariuri pe prea multe meciuri
Nici nu iau în discuție aici biletele kilometrice cu miză de un leu pe cote astronomice – acestea sunt pentru distracție nevinovată, și nu pentru cineva care vrea să câștige constant din pariuri.
Tendința păguboasă la care fac trimitere este aceea de a paria de dragul de a paria, anunțată de binecunoscuta expresie: ”Hai să facem un bilet frumos” – și necâștigător, aș adăuga.
Un parior calculat caută asiduu pe câte mai multe piețe, platforme, site-uri de pariere, să găsească o cotă avantajoasă și să o exploateze, pentru că lupta cu un VIG de 10% (marja de profit a caselor de pariuri) este și-așa destul de dificilă.
Cu alte cuvinte, biletele ar trebui în general să aibă puține evenimente, unul-două meciuri, și să nu aibă legătură cu nevoia de a face un bilet, ci cu dorința calculată de a face bani.
Să pariezi doar ca să recuperezi o pierdere
Doar cine nu a pariat nu a trecut prin această nevoie irezistibilă de a încerca să își recupereze pierderea dintr-o seară, imediat, cu un alt pariu – evident, unul cu șanse mult mai mici de reușită decât primul, care nu va face decât să adâncească pierderea.
- Decalogul pariorului profesionist ar trebui să înceapă cu această poruncă: Nu paria ca să recuperezi o pierdere!
- Rezistă acestei tentații și ai încredere în procesul tău de selecție, în verificări și în uneltele online de documentare, ceea ce ne aduce la punctul următor:
Documentarea proastă sau deloc duce într-un singur loc
Dacă intri într-o agenție ai să vezi bilete făcute pe genunchi mai des decât orice altceva, doar ca să iasă o cotă frumoasă.
Orice pariu plasat ar trebui să aibă în spate o documentare amănunțită și asta o spune orice tipster, cum este și Constantin Mazilescu, al cărui profil poți să-l vezi aici, cu un minimum de o oră de efort.
În plus, tehnologia disponibilă online nu ar trebui să fie folosită doar de bookmakeri, ci și de adversarii lor, adică de pariorul calculat, care are aplicații la dispoziție, cum este și superbet app.
Ferește-te de ”experții” de la televizor
Aproape înaintea fiecărui meci, televiziunile din România au invitați, experți, și mai tot timpul moderatorii le cer să vină cu pronosticuri, deși asta nu este cu adevărat treaba lor.
Chiar dacă sunt fotbaliști, foști fotbaliști, antrenori sau conducători de cluburi, pronosticurile lor sunt deseori viciate de propriile simpatii sau chiar relații de amiciție, sunt opinii smulse de moderator și, mai mult decât orice altceva, nu sunt tipsteri de profesie.
Este suficient să contabilizezi de câte ori foști mari jucători, ca Wilander, greșesc pronosticuri zi de zi, pe parcursul a două săptămâni de Grand Slam, nimerind frecvent rezultate evidente, dar greșindu-le pe cele echilibrate – și e normal.
Treaba principală a invitaților este să stârnească controverse să creeze subiecte de discuție, să țină oamenii în fața televizoarelor și asta presupune de multe ori să aibă și poziții riscante.
În plus, dacă cineva spune ceva la televizor, în general, este ceva ce casele de pariuri știu deja și asta înseamnă că acele cote sunt deja ajustate, încât să facă bet-ul puțin rentabil.
Pariuri făcute cu paharul în mână
Nu este vreo mare descoperire că alcoolul este extrem de benefic, dar nu pentru cel care îl consumă și pariază, ci pentru ”casă”.
Nu întâmplător toate cazinourile oferă băuturi gratis, pentru că alcoolul coboară considerabil filtrul autocenzurării.
Nu vorbim despre o bere sau două aici, dar se comit suficiente greșeli de judecată și fără ”acest ajutor” din partea lui Bachus.
Fii disciplinat, plasează-ți pariurile în prima parte a zilei, cu mintea limpede și bucură-te de rezultate seara.
Să te încrezi în sisteme-minune de pariere
Nu spun că nu există sisteme de pariere avansate, cu formule matematice complexe, dar cele mai multe sunt absolut prostești și te vor condamna la pierderi masive.
- În primul rând, un sistem de calitate – foarte rar oricum – nu rezistă de sine stătător, și prin asta mă refer la faptul că un expert nu va lăsa sistemul să ia deciziile până la capăt împotriva propriei judecăți și experiențe, ajustând în permanență.
- Dacă nu ești în posesia unui astfel de sistem și nu ai acces la o asemenea expertiză, uită de sisteme și concentrează-te pe documentare serioasă, pe o utilizare corectă a sumelor de care dispui și pe o disciplină autoimpusă.
Pariorii începători au așteptări total nerealiste
Un parior la început de drum ar putea să creadă că trebuie să aibă 7-8 bilete câștigătoare din 10, ceea ce este de-a dreptul fantasmagoric.
Cei mai buni pariori profesioniști sunt undeva la puțin sub 60% rată de succes.
Dacă ești la început, important este să nu pornești cu așteptări nejustificate, care să te deturneze de la principiile mai sus enumerate, doar pentru că ”am făctut tot ce trebuia” și sunt în pierdere.
Experiența și răbdarea sunt calități obligatorii.