Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe le-a făcut o surpriză vârstnicilor cu o revistă de concepție proprie. Primele exemplare ale revistei 60 plus au fost distribuite cu ocazia Zilei Persoanelor Vârstnice. 

Revista conține articole care pot fi de interes pentru persoanele în vârstă. După cuvântul înainte al primarului, paginile revistei vă conduc spre un scurt interviu cu laureata Pro Urbe Mariana Drăgan, care ne sfătuieşte să nu ne fie frică de pensionare. În secțiunea de sănătate, medicul de familie Csurulya Gabriella oferă sfaturi despre ce trebuie să aveți în vedere când vine toamna, urmată de Kondor Ágota, specialist în sănătate mintală, despre efectele pozitive ale îmbătrânirii active.

Pentru cei care caută un pic de literatură, povestirea sinceră a lui Antalka Ágota este însoțită de o recomandare de teatru. La amvon, Dénes Katinka, pastorul bisericii reformate, își împărtășește gândurile și îi încurajează pe vârstnici să spună povești.

Revista prezintă şi o inițiativă inedită. Un cadou din partea organizației judeţene a UDMR este că, în fiecare lună, îi invită pe vârstnici la proiecții de filme pe care probabil le-au văzut în tinerețe. Cinematograful Arta din Sfântu Gheorghe va găzdui proiecțiile nostalgice, care vor include filme clasice care nu au mai fost difuzate în cinematografe de mult timp, cum ar fi „Cântând în ploaie” (18 octombrie, ora 11:00) și „Sunetul muzicii” (14 decembrie, ora 11:00), precum și un documentar recent de mare succes, „Conform naturii sale și liber” (23 noiembrie, ora 11:00). Proiecțiile sunt gratuite, dar este necesară înscrierea, care se poate face la cinematograf (str. Kőrösi Csoma Sándor nr. 10).

În ton cu anotimpul, în secțiunea de rețete puteți găti cu Incze Anikó, fostă profesoară a Liceului Economic „Berde Áron”, iar în secțiunea itinerantă, istoricul local József Álmos vă va duce la fostul târg din Sfântu Gheorghe.

În cadrul Perspectivei municipale, puteți face o excursie la Şugaş Băi și puteți citi despre aniversarea nunților de aur și de diamant și despre sărbătorirea celor care au împlinit 100 de ani. De asemenea, revista vă invită la rezolvarea de integrame: în schimbul rezolvării unui rebus legat de Sfântu Gheorghe, puteți câștiga premii valoroase.

Revista 60 plus va fi editată gratuit și periodic, primul număr va fi distribuit la domiciliul persoanelor de peste 60 de ani de către voluntari, dar va fi disponibil la biserici, la Căminul „Zathureczky Berta”, la filiala de îngrijire a vârstnicilor a Fundației Creștine Diakonia din Sfântu Gheorghe și la Casa Municipală de bilete (Piața Libertății nr. 1).

www.sfantugheorgheinfo.ro

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail