24 persoane au fost angajate pe loc, din totalul celor 534 care au fost prezente la Bursa Generală a Locurilor de Muncă desfășurată la Sfântu Gheorghe.

Bursa generală a locurilor de muncă a fost organizată joi, în 88 de structuri teritoriale ale Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM). La nivel național au fost prezenţi 2.946 de agenţi economici, dintre care 32 de angajatori de inserţie şi au fost oferite 38.195 locuri de muncă, arată un comunicat al ANOFM.

Potrivit datelor oferite de reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Covasna,  la bursa organizată la nivelul județului au participat 45 de agenți economici, oferind, în total, 512 locuri de muncă, în domeniile comerț, transport, industria textilã, industria constructiilor, industria de prelucrare a lemnului, turism.

Aceeași sursă arată că la bursa de la Sfântu Gheorghe au participat 534 de persoane, dintre care 24 au fost angajate pe loc. Este vorba despre un inginer mecanic, 10 confecționeri textile, un mecanic utilaje, doi bucătari, 10 muncitori necalificați, au transmis reprezentanții AJOFM Covasna. Potrivit aceleiași surse, 138 de persoane au fost selectate în vederea participării la interviuri sau probe de lucru.

Potrivit unui comunicat de presă postat pe site-ul www.anofm.ro, bursa generală a locurilor de muncă a făcut parte din seria acţiunilor desfăşurate de către Rețeaua Serviciilor Publice de Ocupare din Uniunea Europeană în perioada 4-15 aprilie, sub egida „European Employers’ Days”.

Aceeași sursă arată că la nivel naţional, la Bursă au fost prezente 38.394 persoane, dintre care 321 din categoria celor marginalizate social. Un număr de 16.859 de persoane au fost selectate în vederea încadrării, dintre care 62 marginalizate social, iar 1.346 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, prezente la eveniment, au fost angajate pe loc. Dintre acestea 80 au studii superioare.

„Principalele ramuri de activitate cărora le corespund meseriile în care au fost încadrate pe loc cele 1.346 de persoane sunt următoarele: hoteluri şi alte facilităţi de cazare (297), construcţii de clădiri (159), agricultură, vânătoare şi servicii anexe (87). Muncitor necalificat (278), ospătar (95), cameristă (63), ajutor ospătar (59) lucrător comercial (45) sunt principalele meserii în care au fost încadrate pe loc cele 1.266 de persoane fără studii superioare. Dintre cele 80 de persoane cu studii superioare încadrate pe loc, cele mai multe au fost angajate ca: inginer (19), inspector asigurări (10), contabil (7), şef recepţie (6)”- se arată în comunicatul de presă.

Judeţele cu cele mai multe locuri de muncă ocupate pe loc sunt: Constanţa (348), Hunedoara (200), Neamţ (80), Satu Mare (77), Iaşi (75).

Ana Alina Costache . .

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail