valea-zanelor-645x420Consiliul județean Covasna a aprobat, în cursul zilei de ieri, un proiect de Hotărâre privind declararea anului 2017 „Anul turismului în județul Covasna”.

Președintele Consiliului județean Covasna, Tamas Sandor a declarat că deși numărul turiștilor s-a dublat în ultima vreme, se dorește o „schimbare a orientării spre turism” întrucât 90% dintre vizitatori sunt de naționalitate română, și doar între 5 și 7% din totalul vizitatorilor vin din Ungaria.

„Una dintre cele mai importante hotărâri a fost declararea anului 2017 „Anul Turismului în județul Covasna”. Probabil nu toată lumea ştie că s-a dublat numărul turiştilor, de la 50.000 la 100.000 de persoane, şi până la finalul anului se vor înregistra peste 500.000 de nopţi petrecute în judeţul Covasna, conform statisticilor prezentate de contractele facturate. Vrem să schimbăm aspectul, retorica şi orientarea spre turism, pentru că 90% din turiştii care vin în judeţul Covasna sunt de naţionalitate română, restul sunt din afara ţării. Doar între 5 şi 7% sunt turişti din Ungaria. Turiştii români, care vin din Bucureşti, din Moldova sau din Valea Prahovei, nu vin ca să mănânce ce găsesc şi acasă, ci vin la noi ca să găsească ceva specific zonei.” – a declarat Tamas Sandor.

Acesta a menționat că în cadrul programului „Ținutul Conacelor”, județul nostru s-a bucurat de vizita a peste 100 de ziariști, bloggeri și reprezentanți ai agențiilor de turism din Capitală, care au plecat plăcut impresionați de „specificul zonei”.

„Mulţi dintre aceştia nu au fost niciodată în „ținutul secuiesc”, dar toţi au plecat de aici cu o senzaţie pozitivă, legat de ceea ce putem oferi pentru turişti. Sloganul a fost „Ţinutul Conacelor”. Avem un specific al zonei pe care nu îl mai are nimeni. (…) Avem câteva locuri speciale, pe care alţii nu le au. În judeţul Covasna sunt înregistrate peste 165 de conace, unele dintre ele destinate turiştilor. (…) Vom deschide şi o nişă pentru cei care vin pe jos sau cu bicicleta. (…) Am investit şi vom investi în reabilitarea drumurilor judeţene şi comunale, nu numai pentru cetățenii noștri din județ, dar și pentru a putea atrage turiști.” – a mai declarat Tamas Sandor.

Consiliul judeţean Covasna şi Asociaţia judeţeană pentru Dezvoltarea Turismului, cu sprijinul Camerei de Comerț și Industrie a județului, au demarat anul acesta o campanie de promovare a potenţialului turistic al judeţului, în mediul on-line, prin intermediul câtorva dintre cei mai renumiţi bloggeri din ţară în domeniul turismului, modei, gastronomiei, lifestyle-ului şi fotografiei. „Zilele turismului covăsnean”, au fost organizate cu scopul de a promova atracţiile turistice, patrimoniul arhitectural şi valorile naturale dar şi de a atrage mai mulţi turişti în zonă. Totodată, în cadrul evenimentului „Covasna, pur și simplu fabulos”, organizat la București, Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în județul Covasna a lansat, pe data de 19 septembrie, website-ul de promovare turistică a județului – www.ViziteazaCovasna.ro și câteva pachete turistice destinate celor care doresc să exploreze potențialul turistic al județului.

Ioana Ardeleanu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail