Directorul Clubului Sportiv Municipal (CSM), George Carcadia, anunță că 2016 este un an extrem de important pentru sportivii și antrenorii clubului.

Directorul CSM a explicat că antrenorii și sportivii clubului au intrat într-un an extrem de important, aceștia au început deja pregătirile, anul 2016 fiind un an olimpic. Potrivit acestuia, din Lotul Naționalei olimpice române, la lupte libere – seniori, anul acesta fac parte: Mădălina Linguraru, Popescu Adelina Elena și Incze Krista, iar la centrul olimpic – juniori, a fost desemnat Orban Norbert Gabriel. De asemenea, la atletism – seniori, anul acesta participă sportivii Tănăsie Adelina, Bobocea Claudia și Danciu Iulian. Păncescu Alin va reprezenta echipa de Jiu-Jitsu la campionatele de anul acesta, iar surpriza la Judo este Prodan Bianca, cadeta va evolua anul acesta la Centrul Olimpic de la Deva.

„Avem în vedere, conform antrenorilor Lotului Național la handbal masculin, următorii cadeți: Corodeanu Cornel, Chira George Gabriel, Bădiță Leonard și Drăghici Alexandru, aceștia sunt în vederea selecționării pentru lotul național.” – a spus directorul CSM,  George Carcadia.

Acesta a mai explicat că CSM a început pregătirile, grupa juniori 3 – Covasna se pregătește pentru cantonamentul care va avea loc în perioada 3 – 11 februarie a.c. și totodată, în data de 24 ianuarie, echipa de juniori 3, handbal masculin, va juca la Blejoi – Ploiești, Cupa Unirii, unde vor participa 8 echipe.

La sfârșitul lunii, atleta Bobocea Claudia (despre care directorul CSM speră să se califice pentru Campionatul Mondial în luna martie), împreună cu antrenorul ei, se vor întoarce din cantonamentul pe care l-au avut în Portugalia iar sportiva Tănăsie Adelina și antrenorul ei fac pregătiri la Straja. Tot la sfârșitul acestei luni, în perioada 29 – 31, se joacă finalele Cupei Naționale la lupte libere de la Craiova, iar directorul CSM speră ca sportivii să aducă cel puțin 2 titluri de Campion Național. De asemenea, la sfârșitul lunii februarie, în perioada 20-22, se joacă finalele Naționalei României la atletism – sală, la București, de unde de asemenea, directorul CSM speră ca sportivii să aducă măcar 2 titluri.

„Am avut o delegație din partea cetățenilor care m-au rugat să montez nocturna în jurul Stadionului Municipal și am o veste bună pentru ei, am rezolvat problema. Nocturna va funcționa deocamdată doar 3 zile pe săptămână: luni, miercuri și vineri, între orele 18:30 – 20:30, pentru că nu este buget și nu știm care sunt costurile, însă din februarie vom da drumul definitiv nocturnei. Consider că cetățenii meritau aceste condiții ideale.” – a mai spus directorul CSM.

George Carcadia a ținut să le ureze antrenorilor și sportivilor un an bun și a menționat că speră ca în acest an olimpic, CSM să obțină participarea a cel puțin unuia dintre sportivii clubului la Jocurile Olimpice de la Rio.

. . Ioana Ardeleanu

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail