Elevii  Liceului Teoretic  „Nagy Mozes”  din municipiul  Tg. Secuiesc  vor susține astăzi, la Casa de Cultură „Vigado” din localitate, un recital de muzică și poezie, și  vor  realiza o expoziție de  pictură după  poezii de Eminescu, în cadrul unui eveniment de înaltă  ținută  intitulat „170 de ani cu Eminescu.”

Inițiativa organizării acestei manfestări culturale aparține cadrelor didactice de la Liceul Teoretic  „Nagy Mozes”,  Baubec Izzet, profesor de română, și Koszta Ervin, profesor de arte plastice.

Oaspeți de seamă ai evenimentului  „170 cu Eminescu”  vor fi  poeții Adrian Munteanu și Laurențiu Ciprian Tudor, membri ai Uniunii Scriitorilor din România- filiala Brașov, care  vor recita alături de elevi, precum  și Cvintetul vocal Anatoly din orașul de sub Tâmpa, care va susține trei  momente muzicale.

Evenimentul,  care începe la ora 18.00, este organizat de  Liceul Teoretic  „Nagy Mozes”  din municipiu Tg. Secuiesc, împreună cu  Casa de Cultură „Vigado”  și  Asociația de dezvoltare locală și culturală „Suflet românesc” din localitate.

Maria Crețu-Graur

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail