2 Comentarii

 1. 1

  Gheorghe

  CCR si-a spalat aproape integral rusinea desfiintand integral proiectul de revizuire a Constitutiei conceput de USL si patronat de Crin Antonescu.

  Ca intindere, Decizia nr. 80/2014 este monstruos de lunga (219 pagini cu tot cu 3 opinii separate), iar ca argumentatie evolueaza de la argumente seci la argumente magistrale sau de-a dreptul perverse, pentru contracararea articolelor la fel de perverse propuse de USL:
  https://www.ccr.ro/files/products/Decizie_80_2014_opinii2.pdf

  Decizia explicata partial: http://www.contributors.ro/administratie/justitieordine-publica/cum-a-oprit-ccr-constitutia-usl-ponta-antonescu/
  Recapitulare:

  Deşi legea permite minorităţilor naţionale să folosească simbolurile proprii ale organizaţiilor care le reprezintă, aceste simboluri nu pot fi naţionale, şi trebuie folosite public doar însoţite de simbolurile naţionale ale statului român. Or, aşa cum am evidenţiat mai sus, UDMR a adoptat în congresul său:

  – simbolul naţional al comunităţii maghiare (= steagul Ungariei)

  – imnul naţional al comunităţii maghiare (= imnul Ungariei),

  Ceea ce, conform CCR „aduce atingere caracterului naţional al statului român”.

  Se pare că „reprezentanţii legitimi” ai comunităţii maghiare din România (se fac că) uită, din când în când, că „România este patria comună şi indivizibilă a tuturor cetăţenilor săi”, inclusiv a celor de etnie maghiară (Constituţia României, Art. 4 al. 2). Iar simbolurile naţionale ale României – tricolorul albastru-galben-roşu, imnul „Deşteaptă-te, române”, şi Ziua Naţională de 1 Decembrie sunt simbolurile naţionale ale tuturor cetăţenilor României, inclusiv ale celor de etnie maghiară. Iar UDMR sau orice alt „reprezentant legitim” sau nelegitim al comunităţii maghiare din România nu pot să schimbe aceste simboluri şi să adopte altele pentru şi în numele acestei comunităţi.
  Mai multe pe: https://taranista.wordpress.com/2019/02/25/udmr-simbolurile-nationale-ale-minoritatilor-ce-spune-legea/

  Reply

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2017 Toate drepturile rezervate Mesagerul de Covasna