O delicatesa cu specific local pe care merita sa o incerci: rapanele marinate in usturoi. Bogate in minerale si in proteine, dar sarace in lipide si in calorii, aceste specialitati au devenit tot mai populare, gratie gustului desavarsit pe care il au.
Preparate dupa retete traditionale din Doborogea, aceste produse iti incanta papilele gustative, chiar si atunci cand nu esti un fan al pestelui sau al fructelor de mare. Sunt capturate direct din Marea Neagra si asezonate cu mirodenii special alese, care confera un rasfat al simturilor. Daca vrei sa incerci rapane pentru prima oara, iti recomandam sa le cauti pe cele 100% naturale, preparate dupa traditie, culese de scafandri sau capturale cu traule. Afla mai multe informatii esentiale din articol!
Beneficiile pe care le ai daca vei consuma acest tip de scoica
Rapanele intra in categoria fructelor de mare si, alaturi de gustul extraordinar, confera si numeroase beneficii organismului uman. Oamenii din Dobrogea spun ca aceste preparate au fost consumate din cele mai vechi timpuri, iar retetele se transmit din generatie in generatie. Efectele pozitive asupra organismului sunt multiple si acopera o arie cat se poate de variata de afectiuni, pe care le pot combate. Rapanele:
- contribuie la vindecarea ulcerului si a altor afectiuni gastrice;
- contribuie la vindecarea afectiunilor ficatului;
- contribuie la vindecarea afectiunilor pulmonare;
- au efecte pozitive la nivelul gatului si al bronhiilor;
- contribuie la combaterea tusei convulsive;
- sporeste eliminarea celulitei si ajuta la combaterea varicelor;
- sunt indicate pentru combaterea rabitismului;
- previne acumularea de colesterol si contribuie la scaderea colesterolului total;
- ajuta in diete sarace in calorii, combate obezitatea.
O delicatesa cu specific local in Dobrogea
Daca fructele de mare, precum calamarii, scoicile si crevetii predomina in restaurantele vest europene, rapanele sunt considerate o specialitate cu specific local dobrogean. Au un gust deosebit, atunci cand se marineaza cu usturoi si se aromeaza cu diverse condimente. Reteta traditionala foloseste urmatoarele ingrediente: aproape in proportie de 60% rapane fara cochilie, respectiv rapana venoasa, ulei de floarea soarelui, usturoi, otet, coriandru boabe, sare, zahar, foi de dafin, ienibahar boabe si piper negru boabe. Carnea lor este extrem de curata, iar continutul redus de grasime le face foarte usor de digerat. Sunt o specialitate pe care merita sa o incerci, daca nu ai facut-o deja. Ii poti potenta valorile nutritive cu o salata sau o garnitura mai calorica. Daca urmezi un regim dietetic, atunci sunt produsele perfecte pentru tine.
Rapane capturate din Marea Neagra marinate in usturoi, de la Deltaica.ro
Fie ca e prima oara cand incerci acest tip de preparat, fie ca vrei sa mananci cele mai bune rapane care se gasesc pe piata, un macrou afumat de buna calitate sau alte preparate din peste, iti recomandam – fara indoiala – Deltaica.ro. Aceasta companie romaneasca este mai mult decat un business. Este un concept care pune accent pe traditiile stravechi, pe gastronomia autentica a pescarilor rusi lipoveni, pe retete transmise din generatie in generatie.
Este o pasiune care s-a transmis prin 5 generatii in aceeasi familie si care duce mai departe gustul autentic al produselor pescaresti. Toate materiile prime sunt 100% naturale, capturate de oamenii locului, iar prelucrarea se face in cele mai bune conditii, fara a adauga – insa – conservanti, aditivi alimentari, coloranti sau alte tipuri de substante. Daca vrei sa incerci specialitati pescaresti 100% bio, atunci Deltaica.ro este locul de unde merita sa cumperi.
Date de contact:
Tel: 0729.995.529
E-mail: [email protected]
Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail