„Şcoala de antreprenoriat pentru femei cu iniţiative responsabile” (S.A.F.I.R.). este un proiect realizat de Asociația React, în cadrul căruia vor fi organizate 18 seminarii în România (regiunea Centru, Sud – Vest Oltenia și Bucuresti-Ilfov) cu teme ce ţin de egalitatea de şanse a femeilor pe piaţa muncii. Seminariile se adresează reprezentanţilor mass-media și ai societăţii civile. Proiectul ofera totodată cursuri de formare profesională şi educaţie antreprenorială pentru 437 de femei din cele trei regiuni.

. .

Al doilea seminar a avut loc la Sfântu Gheorghe şi a adus în discuție stereotipurile cu care se confruntă femeile în mediul profesional. A fost analizat modul în care aceste lucruri afectează statutul personal și profesional al acestora și, implicit, șansele lor pe piața muncii.

 Seminarul a fost moderat de Theodora-Eliza Văcărescu, lect. univ. dr. în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București.

Cei prezenți la evenimentul de la Sfântu Gheorgheau luat parte activ la dezbatere și au avut ocazia de a-și spune părerea despre stereotipurile care ne înconjoară, atât în ceea ce privește femeile, cât și bărbații. La finalul întrunirii, cei prezenți au identificat necesitatea unor măsuri active în direcția echilibrării raportului de forțe, ca soluţie prin care pot fi diminuate discrepanțele existente pe piața muncii între femei și bărbați.

Seminarul de la Sfântu Gheorghe este al doilea din seria de 18 sesiuni despre egalitatea de şanse dintre femei şi bărbaţi, organizat pentru reprezentantii mass-media şi ai societăţii civile, prin proiectul “Şcoala de antreprenoriat pentru femei cu iniţiative responsabile (S.A.F.I.R.)”, numit oficial “Femeia de astăzi pentru societatea de mâine”. Proiectul este implementat de Asociaţia React, cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investeşte în Oameni!

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail