Un comentariu

 1. 1

  Demeter Zoltán

  Ulmul din Căpeni – Copacul memorial Antal Jenő

  Arborele Anului în România 2011
  Locul II în concursul „Arborele Anului în Europa 2012”

  Uriaşul ulm de câmp (Ulmus campestris), evaluat la o vârstă de 300 de ani, trăieşte lângă podul de pe pârâul Baraolt, la nord de satul Căpeni, în curtea unei mori de apă de odinioară. Arborele cu trei (doi) ramuri uriaşe are o mărime impresionantă, având o înălţime de peste 35 de metri şi o circumferinţă de 7,3 metri.

  În toamna anului 2011, în numele Asociaţiei Speo- Turistice şi de Protecţia Naturii „Lumea Pierdută” din Baraolt (jud. Covasna), Demeter Zoltán, secretarul asociației a înscris acest copac, la sugestia tehnicianului silvic Antal Jenő şi al profesorului de biologie Lőrincz Sándor, în concursul „Arborele Anului în România”, organizat pentru a doua oară de Fundaţia Pentru Parteneriat din Miercurea Ciuc.
  Titlul onorabil de „Arborele Anului” a fost câştigat în urma concursului desfăşurat pe internet, ce a durat 52 de zile, timp în care, dintre cei 12 arbori, ulmul din Căpeni a întrunit 13.207 voturi.

  În februarie 2012 ulmul din Căpeni a participat, în compania altor 6 arbori câştigători ai concursurilor din ţările lor, la concursul „Arborele Anului în Europa 2012”, unde cu 9.812 voturi a ocupat un onorabil loc II.

  Pe 22 aprilie 2012, cu ocazia „Zilei Pământului”, în memoria tehnicianului silvic Antal Jenő (1936-2011), care a fost principalul susţinător al numirii arborelui în concurs, Ulmul din Căpeni a fost numit „Copacul memorial Antal Jenő”.

  Demeter Zoltán
  secretar al Asociației S.T.P.N. LUMEA PIERDUTĂ
  0746-089140, demeterzoltan74@gmail.com

  Reply

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2017 Toate drepturile rezervate Mesagerul de Covasna