18 Comentarii

 1. 1

  Kviatkovski

  D-le Antal: bine ati spus. Romania este si a maghiarilor care s-a nascut aici dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa respecte legile romanesti. Nici dvs, chiar daca sunteti asa inflacarat aparator al maghiarilor nu trebuie sa instigati lumea la nesupunere in ceea ce privesc legile din tara si la ura de rasa. Eu cred ca vorbeste gura fara dvs. Si dvs stiti bine ca nu aveti cu ce plati pensiile si salariile si inclusiv de unde sa va luati si dvs salariu daca banii nu vin de la centru. In ceea ce priveste dezvoltarea? Spuneti ca in 10 ani veti ajunge pe culmi? Gresit d-le Antal. Nu ati facut nimic in 23 de ani pt maghiari. Nu ma refer numai la dvs ci si la cei care au condus comunitatea inaintea dvs. Ba din contra ati faramitat si distrus si ce a mai fost prin cumparare si distrugere de mii de borduri. Nu borduri le trebuiau oamenilor. Cu alte cuvinte cred ca dvs ar trebui sa va supuneti legilor tarii pt ca zonarea tarii nu o veti face dvs care sunteti doar 9 % din populatie. Atunci hai sa ceara autonomie si rusii, tatarii cu turcii, ucraineii nu care sunt minoritati destul de puternice in tara sau ce sa mai zicem de tigani. Cred ca daca ati fi putin mai serios v-ar sta ma bine. Maghiarii din zona sunt satui de promisiunile dvs si a altor lideri politici. Creati locuri de munca pt oameni si lasati prostiile.

  Reply
 2. 2

  popescu

  Imi aduc aminte dupa 15 martie 1990 cand stateam la rand cum ziceau unii ca maghiarii lucreaza de 10 ori decat romanii si sa vedeti de acum cum va inflori secuimea. Suntem la 22 de ani de atunci si aceasta zona e una din cele mai sarace din tara, desi UDMR a fost la guvernare aproape permanent. Daca un maghiar e impozitat altfel, adica mai mult, decat un roman, ai avea ce sa zici, altfel ar fi bine sa iti vezi de treaba, respectiv de schimbat borduri. Si predecesorul tau stiti foarte bine sa invrajbiti, si asta stiti, asta faceti… Nu e un 15 martie in care sa nu aruncati cu noroi in tara in care traiti… si mai vreti sa venim la voi la „sarbatoare”… Esti un sovin ca si prietenul tau Tamas de la CJ si ne meritam soarta pentru ca ne alegem asa oameni.

  Reply
 3. 3

  ARDELEANU

  DESPRE CE VISE DISCUTATI? IN NUMELE CAREI COMUNITATI VA ADRESATI? SUNTE-TI SIGUR?
  IN COVASNA TRAIESC 65-70% MAGHIARI, DIN CARE CATI LA SUTA SUNT ,,CURATI”? RESTUL SUNT ,,BLONZI”.
  PUTETI EXEMPLIFICA, DESPRE CE MEDALII ESTE VORBA IN PROPOZITIE? LA HOCHEI? CAND ROMANIA, A FACUT ONOAREA UNOR JUCATORI SA ACTIVEZE IN ECHIPA NATIONALA, CE AU FACUT ACESTIA? RASPUNS: CE STIAU EI MAI BINE.
  SA NU FIM MALITIOSI (GASITI TRADUCEREA TERMENULUI IN DEX AL LIMBII ROMANE), PAINEA PE CARE O MANCATI ESTE DIN GRAU ROMANESC, SAREA LA FEL, DROJDIA LA FEL, SI CHIAR BRUTARUL ESTE ROMAN.
  VA REGOMANDA, O LECTURA INTERESANTA SI UTILA, PENTRU INTELEGEREA DVS.: ,,ATROCITATILE COMISE DE MAGHIARI IN TIMPUL OCUPATIEI HORTISTE 1940-1944″.
  POATE O CITITI HUSARILOR, SI O INTRODUCE-TI IN BIBLIOGRAFIA COPIILOR. E BINE SA CUNOASCA ISTORIA POPORULUI DIN CARE FAC PARTE, CEA REALA, NU SELECTIVA…VEZI MANUALUL SECUIESC.
  DACA VE-TI CRESTE SOVINI, NE V-A FI GREU SA NE INTELEGEM.
  TINERII MAGHIARI TREBUIE SA STIE IN CE TARA INVATA, LOCUIESC, SI MAI ALES GEOGRAFIA ROMANIEI…MULTI CRED CA DINCOLO DE TG. SECUIESC ESTE UNGARIA!!!
  JENANT.
  UN DIALOG OBIECTIV, ASUMAREA VINEI ISTORICE – POGROMUL ASUPRA POPULATIEI ROMANESTI, ACCEPTAREA SI RESPECTAREA LEGILOR ROMANESTI, COLABORATE CU OBIECTIVE ECONOMICE CLARE VOR RIDICA ACEST JUDET, NU CEEA CE INCERCATI SA FACETI.
  DEOCAMDATA UNII POLITICIENI VA SUSTIN, DAR NU UITATI CA FAPTELE DVS. SUNT PREVAZUTE IN CODUL PENAL ROMAN.
  IN INCHEIERE, AS VREA SA VA GANDITI LA FAMILIILE MIXTE. ATAT.
  KELEMES HUSVET UNEPEKET.
  PASTE FERICIT.

  Reply
 4. 4

  Eugen

  Dl. Antal, sunt in asentimentul Dumneavoastra. Felicitari pt. gandirea europeana si curajul de care dati dovada. Maghiarii si secuii din Transilvania vor autonomie si nu asimilare!. 23 de ani a fost suferinta datorita gadirii balcanice si mentalitatii dambovitene de la Cucuresti. Vrem si putem sa traim mai bine, dar pt. asta trebe sa ne luam soarta in propriile maini. Ne-am saturat sa fim jecmaniti si condusi in saracie de altii. Poporul roman nu a avut niciodata un conducator care sa-i conduca spre progres si dezvoltare, de aceea mai marii iluminati ai vremii, au adus unul german care sa-i conduca si care a facut-o cu succes. Cu ei, Regatul Unit a reusit cea mai mare dezvoltare iar datorita regelui Ferdinand au reusit sa primeasca Transilvania la cheie.

  Reply
  1. 4.1

   mihai munteanu

   probabil pentru tine nu conteaza DECEBAL, BUREBISTA, MIHAI VITEAZU, STEFAN CEL MARE, MIRCEA CEL BATRAN, VLAD TEPES, CONSTANTIN BRANCOVEANU, ALEXANDRU IOAN CUZA si multi altii care s-au remarcat ca f. buni conducatori romani. PENTRU NOI CONTEAZA!

   Reply
 5. 5

  janos

  „ardeleanule” sa stii ca painea facuta in Tinutul Secuiesc e facuta din faina din Ungaria, drojdia tot de acolo etc., iar la atrocitati sa mai uitati-va si in ograda voastra ca n-ati fost usa de biserica, iar despre codul penal si restul parerea a fost dat la unison de la Bruxelles vezi cazul Schengen, si coruptia de la nivele inalte de pe langa malurile Dambovitei atat de „limpezi „curgatoare. Gradul de civilizatie si cultura al tau spune destul de mult cand vii cu dex-ul tau si faci paralele intre cunoasterea limbii romane la maghiari si romani. (merita osteneala sa vezi cateva teze facute de maghiari si romani ca de ex perlele facute de diversi romanasi la bacuri nu au fost scrise de ungurasi.) Da ar fi multe de scris… Noi mai bine tacem si facem, iar unii carcotesc de dimineata pana seara cu lucruri bine distorsionate sau amplificate iar pe altele, rusinoase, le micsoreaza sau le uita. Noi ,ungurii demult le stim aceste obiceiuri acum e randul celorlalti europeni sa le cunoasca. De altfel se scrie: Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

  Reply
  1. 5.1

   mihai munteanu

   traiesti in trecut batrane! tot ceea ce vrei tu se gaseste in Ungaria! nu te opreste nimeni! te-au prostit politicienii tai si cei din Ungaria! visul vostru se va implini cu o secunda inainte de sfarsitul lumii, adica nu vei apuca! voi ungurii sunteti obisnuiti de cand ati aparut pe aici sa mintiti si sa credeti ca pe aici nu era nimeni! inca n-am uitat ce a facut Horty si acolitii lui!

   Reply
 6. 6

  Kviatkovski

  Janos vezi ca esti fraier ? Omul a scris cum a stiut desteptule ca nu toti invata limba maghiara. De aici se vede nivelul de gandire si toleranta al maghiarilor. Si daca tot veni vorba eu pot sa va spun: un paste fericit. Lasa ca nu mor caii cand vor cainii !

  Reply
  1. 6.1

   ARDELANUL

   MULTUMESC PENTRU URARE SI MESAJ.
   COMENTARIUL, EXPRIMAREA UNEI PERSOANE, REZULTATUL UNEI RELATII INESTUOASE.

   Reply
  2. 6.2

   ARDELANUL

   COMENTARIUL DE MAI SUS, DESIGUR.

   NU MERITA SA CUNOSTI CU ASEMENEA PERSOANE.

   CONSIDER CA PUTEM TRAI, MULT MAI BINE, FARA SOVINI.

   SA AUZIM NUMAI DE BINE.

   Reply
 7. 7

  Victor Grigor

  Grija politicienilor maghiari de ieri si azi pentru protejarea minoritatilor este proverbiala. La 1867, in teritoriile ocupate de unguri existau 14% slavi sudici, 14% romani, 9,4% slovaci, 2,3% ruteni si doar 40% maghiarofoni. Dupa 43 de ani, adica la 1910, avem 59% maghiarofoni. Printre noii asimilati se numarau 600 000 de germani, 400 000 de slovaci, 100 000 de romani si 100 000 de slavi sudici. In plus, populatia evreiasca, utilizata cu succes ca instrument de maghiarizare a minoritatilor, se declara aproape in totalitate (700 000) ca apartinand natiunii maghiare. In parlament, din 415 deputati avem doar 8 reprezentanti ai minoritatilor, desi acestea ar fi trebuit sa beneficieze de 198. Ce poti sa le spui unor politicieni maghiari ce acuza politica de asimilare la care, cica, ar fi supusi conationalii lor? Cel mai bun rasuns le-ar da poetul Madach Imre in „Tragedia omului”, prin gura apostolului Paul, atunci cand acesta se adreseaza paganilor din Roma. Va las dvs. placerea lecturii.

  Reply
 8. 8

  Ion Cohara

  Ceea ce e clar pentru toata lumea, dar nu e deloc clar pentru dumneata, d-le PRIMAR, este ca ar trebui sa te ocupi si sa-ti folosesti timpul si energia pentru buna administrare a municipiului Sf.Gheorghe, pentru ca de asta iei salariul de la stat, in loc sa faci toata ziua scenarii si sa te strofoci impreuna cu gasca de politruci cu care iti pierzi vremea, ce cotcarii, intrigi si provocari politice sa mai clociti, cu ce declaratii si „proiecte” demagogice si gaunoase sa mai iesiti in presa pentru a-i atata pe conationali, ca nu cumva acestia sa aiba timp sa rasufle putin si sa gandeasca cu propriul cap, caci atunci ar fi posibil sa discearna adevarul despre viata lor si sa vada adevarata dvs. fata de simplu agitator politic.

  Reply
 9. 9

  Victor Grigor

  Apropo de conducatorul german invocat de domnul Eugen. Asa e, balcanismul nostru avea nevoie de disciplina germana, dar numai noi? Ascultati ce spune Franz von Loher:”Cata dezolare si pustietate se ascunde sub istoria milenara a ungurilor. De ajutat nu pot sa-i ajute decat germanii din Ungaria cu harnicia lor”.

  Reply
 10. 10

  marius marin

  Aceasta este PATRIA NOASTRA, PAMANTUL NOSTRU si STILUL NOSTRU DE VIATA si va vom permite orice oportunitate pentru a va bucura de toate acestea. Dar imediat ce incetati a va mai plange, vaita si ingrozi de Steagul nostru, de Onoarea noastra, de crezul nostru Crestin, de Stilul nostru de Viata, va recomand cu caldura sa profitati de o alta mare liberatate română, LIBERATATEA DE A PLECA.”

  Reply
  1. 10.1

   Eugen

   Asa au spus si sarbii kosovarilor iar pana la urma sarbii s-au retras cu coada intre picioare !. Iar mai marii au fost judecati si condamnati pt. crime de Tribunalul International la inchisoare pe viata !.

   Reply
   1. 10.1.1

    Victor Grigor

    Domnule Eugen, Kosovo este un teritoriu pe care autohtonii scapati de slavizare l-au reocupat. Sarbii (o populatie autohtona slavizata) invoca un drept istoric iluzoriu cam tot asa cum invoca secuii (o populatie partial balcanica, partial central europeana maghiarizata) un drept asupra teritoriului din S-E Transilvaniei .Atat maghiarizatii secui, cat si slavizatii „sarbi”nu pot emite pretentii in fata unor autohtoni care si-au pastrat cu sacrificii identitatea. A compara Kosovo cu Har-Cov din punct de vedere al geografiei politice frizeaza lipsa de discernamant. Poate regiunea maghiarofona din sudul Slovaciei sa creeze iluzia unei similitudini pentru politicianul diletant. Vizita lui Hunor in Kosovo este dovada diletantismului politic al UDMR-ului. De altfel, politicienii maghiari s-au remarcat intotdeauna printr-o lipsa acuta de realism in proiectele pe termen lung.

    Reply
 11. 11

  Alex

  Bineînţeles că e şi ţara dvs. dle Antal, dar de aici până la a epura etnic românii e cale lungă. Dovada că asta faceţi e că nu aveţi niciun „olah” angajat la Primărie, NICI UNUL, în condiţiile în care comunitatea de români din Sfântu este numeroasă, bine pregătită şi plină de oameni ce ar putea lucra în diverse servicii ale Primăriei. Nici măcar la poluţia comunitară rebranduită în locală nu e vreun român, deşi oameni cu studii în domeniu (MAI, MAPN) sunt destui, da’ au „handicapul” de-a fi români!

  Reply
 12. 12

  Cojocaru Florin

  Felicitari pentru pragmatismul dvs. Dupa nume pareti a fi maghiar dar observ ca nu v-ati lasat „aburit” de sloganurile antisemite si politica sovina a unor politicieni. Sa stiti ca noi, romanii, nu uram maghiarii dar politicienii din UDMR prin cererile lor ilegale si neconstitutionale starnesc ura intre români și unguri. Ader la parerea dvs: sa lase discursurile searbede si sa creeze locuri de munca!

  Reply

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2017 Toate drepturile rezervate Mesagerul de Covasna